Bułki pszenne










                                                                                                               
SKŁADNIKI:
1 kg mąki pszennej tortowej (typ 450) 
mąka do podsypania
40 g drożdże świeże 
450 ml gorącej wody
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru
3 łyżki masła roślinnego

SPOSÓB WYKONANIA:
Drożdże, cukier i sól rozpuszczam w wodzie, a następnie odstawiam na 10 minut. Mąkę przesiewam, dodaję masło roślinne, wlewam rozczyn. Wyrabiam ciasto, odstawiam w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Dzielę na 15 równych części i znów odstawiam na 15 minut. Nagrzewam piekarnik do 175 stopni (bez termoobiegu). Wyrośnięte bułeczki piekę przez 20 minut.

SMACZNEGO!!!


Komentarze

  1. Mniammmmmm...

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować wyglądają obłędnie!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. 40 year old Software Consultant Shane Dilger, hailing from Cottam enjoys watching movies like Vehicle 19 and Model building. Took a trip to The Sundarbans and drives a C70. przydatne zrodlo

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty