Bułki pszenne
SKŁADNIKI:
1 kg mąki pszennej tortowej (typ 450)
mąka do podsypania
40 g drożdże świeże
450 ml gorącej wody
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru
3 łyżki masła roślinnego
SPOSÓB WYKONANIA:
Drożdże, cukier i sól rozpuszczam w wodzie, a następnie odstawiam na 10 minut. Mąkę przesiewam, dodaję masło roślinne, wlewam rozczyn. Wyrabiam ciasto, odstawiam w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Dzielę na 15 równych części i znów odstawiam na 15 minut. Nagrzewam piekarnik do 175 stopni (bez termoobiegu). Wyrośnięte bułeczki piekę przez 20 minut.
SMACZNEGO!!!
Mniammmmmm...
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować wyglądają obłędnie!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję😊
Usuń40 year old Software Consultant Shane Dilger, hailing from Cottam enjoys watching movies like Vehicle 19 and Model building. Took a trip to The Sundarbans and drives a C70. przydatne zrodlo
OdpowiedzUsuń