Ciastka owsiane z bakaliami
Ciasteczka owsiane były znane już od 43 roku n.e. Pochodzą z Wielkiej Brytanii. Sama Elżbieta II podobno często jada je do herbatki. Są uwielbiane za czas ich przygotowania. Nie tuczą co jest ich wielką zaletą. Ciastka występują w wielu odmianach i formach.
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
ok. 80 g mieszanki drobnych rodzynek i suszonej żurawiny
3 łyżki mąki pszennej lub ryżowej
125 g roztopionego i wystudzonego masła
1/2 szklanki wiórków kokosowych
3 łyżki miodu
Sposób wykonania:
Składniki suche mieszam ze sobą, a pozostałe dolewam do nich. Formuję i układam na blaszce. Piekę 15 minut w temperaturze 175℃. Zostawiam do wystygnięcia. Podaję w dowolny sposób.🍴
Komentarze
Prześlij komentarz