Ciastka owsiane z bakaliami





















Ciasteczka owsiane były znane już od 43 roku n.e. Pochodzą z Wielkiej Brytanii. Sama Elżbieta II podobno często jada je do herbatki. Są uwielbiane za czas ich przygotowania. Nie tuczą co jest ich wielką zaletą. Ciastka występują w wielu odmianach i formach. 



Składniki:

1 szklanka płatków owsianych

ok. 80 g mieszanki drobnych rodzynek i suszonej żurawiny

3 łyżki mąki pszennej lub ryżowej

125 g roztopionego i wystudzonego masła 

1/2 szklanki wiórków kokosowych

3 łyżki miodu

Sposób wykonania:
Składniki suche mieszam ze sobą, a pozostałe dolewam do nich. Formuję i układam na blaszce. Piekę 15 minut w temperaturze 175℃. Zostawiam do wystygnięcia. Podaję w dowolny sposób.🍴




Komentarze

Popularne posty