CIASTO CAPPUCCINO
Składniki:
25 sztuk herbatników kakaowych
szklanka zimnego cappuccino
20 biszkoptów podłużnych
2 łyżki kakao do posypania
Do kremu 1( ten krem przygotowuję (2 razy):
400 ml śmietany kremówki 30%
2 łyżki cukru pudru
1 i 3/4 łyżki żelatyny, rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody
Do kremu 2:
400 ml mleka
2 opakowania bitej śmietany w proszku
5 łyżek cappuccino w proszku
1 i 1/2 łyżki żelatyny, rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody
Sposób przygotowania:
Przygotowuję krem 1:
Biszkopty nasączam w cappuccino i wykładam na krem.
Ponownie przygotowuje krem 1(w takich samych proporcjach jak poprzednio). Wykładam na biszkopty. Wkładam do lodówki na 30 minut.
Przygotowuje krem 2:
Mleko ubijam z bitą śmietaną w proszku. Dodaję cappuccino w proszku i żelatynę. Ponownie ubijam. Wykładam na krem 1. Posypuję kakao. Wstawiam na przynajmniej 2 godziny do lodówki. 🍴
Komentarze
Prześlij komentarz