CIASTO CAPPUCCINO




















Składniki:

25 sztuk herbatników kakaowych

szklanka zimnego cappuccino

20 biszkoptów podłużnych

2 łyżki kakao do posypania

Do kremu 1( ten krem przygotowuję (2 razy):

400 ml śmietany kremówki 30%

2 łyżki cukru pudru

1 i 3/4 łyżki żelatyny, rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody

Do kremu 2:

400 ml mleka

2 opakowania bitej śmietany w proszku

5 łyżek cappuccino w proszku

1 i 1/2 łyżki żelatyny, rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody


Sposób przygotowania:

Na blaszce o wymiarach 25*30 cm rozkładam herbatniki.














Przygotowuję krem 1:
Ubijam śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Dodaję żelatynę. Ponownie ubijam. Wykładam na herbatniki.





























Biszkopty nasączam w cappuccino i wykładam na krem.















Ponownie przygotowuje krem 1(w takich samych proporcjach jak poprzednio). Wykładam na biszkopty. Wkładam do lodówki na 30 minut.

Przygotowuje krem 2:
Mleko ubijam z bitą śmietaną w proszku. Dodaję cappuccino w proszku i żelatynę. Ponownie ubijam. Wykładam na krem 1. Posypuję kakao. Wstawiam na przynajmniej 2 godziny do lodówki. 🍴







Komentarze

Popularne posty